Dit recept voor heerlijke witte chocolade cake is makkelijk om samen met je kind(eren) te maken. Er kan niet veel misgaan en de bereiding zorgt voor een gezellig uurtje samen in de keuken.
Recept: witte chocolade cake
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
- 90 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 90 gram boter, ongezouten
- 75 gram suiker
- 2 eieren (M)
- 1 theelepel vanille-extract
- 30 gram witte chocolade
- Optioneel: witte chocoladepasta en sprinkels
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Vet de vorm in met boter en bestrooi hem met bloem. Klop het teveel uit de vorm.
- Meng de boter en suiker in een kom met een mixer op gemiddelde snelheid, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe (wacht met het toevoegen van het volgende tot het eerste volledig is opgenomen), terwijl je blijft mixen.
- Schenk ook het vanille-extract erbij en mix nog even door.
- Schep de bloem lepel voor lepel erbij terwijl je blijft mixen.
- Spatel de witte chocolade erdoor.
- Giet het beslag in de vorm en laat die 30 minuten in de oven garen.
- Laat 5 minuten in de vorm bij kamertemperatuur rusten en maak de vorm dan voorzichtig los.
- Laat op een rooster afkoelen naar kamertemperatuur.
- Optioneel: smeer de bovenzijde in met witte chocoladepasta en versier met sprinkels