Denk je weleens na over het gebruik van fillers? Dat is niet zo vreemd, want iedereen lijkt ze te gebruiken. Je kunt ze gebruiken in je lippen, onder je ogen of op je kaaklijn. Het is wel belangrijk om dit goed voor te bereiden. Alleen op die manier kan je er zeker van zijn dat alles op een veilige manier gebeurt. Let bijvoorbeeld op de kosten, maar kijk ook wat de beste fillers zijn en welke gevaren hieraan kleven. Het is goed om alle zaken over de cosmetische behandeling op een rij te zetten.
Voordelen van fillers
Het is wel goed om eerst naar de voordelen van fillers te kijken. Een groot voordeel van hyaluronzuur fillers is dat ze niet permanent zijn. Sterker nog: na verloop van tijd worden de fillers op natuurlijke wijze opgelost. Een specialist als Betan Clinics werkt met de allerbeste kwaliteit fillers voor de hoogste veiligheid en het beste resultaat. Een ander voordeel is dat het hyaluronzuur in de fillers goed te vergelijken is met het hyaluronzuur dat je zelf in je lichaam aanmaakt. Gebruik je fillers in deze vorm? Dan is de kans op een allergische reactie minimaal. Dit is ook een belangrijk pluspunt ervan.
Nadelen van fillers
Er zitten natuurlijk ook nadelen aan de fillers. Het belangrijkste nadeel is dat ze niet oneindig zijn. Op enig moment zijn ze uitgewerkt en moet je ze opnieuw inbrengen. Dit kan na zes maanden zijn, maar ook na twee jaar. Dit verschilt per persoon en per behandeling. Er bestaan ook permanente fillers, maar die brengen allerlei risico’s op complicaties met zich mee. Bovendien zien die er vaak minder goed uit op de lange termijn. Dit is ook de reden waarom je in Nederland geen permanente fillers meer mag gebruiken. Daarom heb je altijd slechts tijdelijk effect.
Waar gebruik je fillers?
Fillers kunnen een oplossing voor allerlei zaken zijn. Je kan ze onder je ogen gebruiken. Ook in de kin, lippen en kaaklijn kan je er voordeel van hebben. Je kan zelfs behandelingen combineren voor een zogenaamde liquid facelift. Je kan ze niet gebruiken om een neuscorrectie te doen. Daarnaast is het niet slim om ze te gebruiken voor grote oppervlakken zoals de billen. Dan is het beter om er andere middelen voor te gebruiken. Dit kan je het best met een specialist overleggen, zodat je zeker weet dat je de juiste stappen zet.
De kosten van fillers
Tot slot wil je natuurlijk ook weten wat de fillers kosten. Dit kan variëren. In sommige gevallen kosten ze €200,- pr millimeter. In andere gevallen kan dit oplopen tot €600,-. Het is belangrijk om niet te veel naar de kosten te kijken. Het is natuurlijk logisch dat je vergelijkt. Bedenk je echter wel dat je ook naar de kwaliteit en je gezondheid moet kijken. Het is belangrijk om te bekijken met welke specialist je werkt. Dit is namelijk de manier om te voorkomen dat je met complicaties te maken krijgt. Dat is wat uiteindelijk voor jou het meest van belang is.